Ароматерапия е SPA процедура, базирана на благотворния ефект на етеричните масла. Подобрява състоянието на ума, духа и тялото. Ароматерапията разкрасява и подмладява, възстановява силите и лекува. Ароматерапевтичният масаж в SPA център АКВАЛЕНД е възможно най-приятният завършек на тежък и изтощителен ден.

Ароматерапията съществува от векове и използва вълшебните свойства на етеричните масла. Те ускоряват отделянето на отпадъчни вещества и мъртви клетки, както и регенерирането на нови здрави клетки.

Една от причините етеричните масла да са толкова ефикасни за лечението на кожни проблеми е, че се абсорбират лесно и проникват до най-дълбоките нива на дермиса. Естественото затопляне при масаж отваря порите, като по този начин помага за проникването на есенциите.

Когато вдишвате определен аромат, той изпраща послания до мозъка, който реагира, освобождавайки химически вещества. Те отпускат или стимулират тялото. Когато се използват локално по време на масаж или в ароматерапевтична вана, молекулите в етеричните масла преминават през кожата, насочват се към кръвоносната система и стигат до места, където са нужни, за да почнат да действат.