Целулитът е често дискутиран дамски проблем, който се повлиява от различни козметични процедури, но най-силно въздействие върху него има антицелулитният ръчен масаж, чиято цел е да премахне целулитните бучки и възли по тялото и да оформи силуета.

Както е известно, основната причина за появата на целулит е натрупване на отпадъчни продукти, вода и мазнина в подкожния клетъчен слой. Антицелулитният масаж включва стимулация на биоенергетичните зони, съчетана с техники от лимфодренажния масаж, за да се стимулират лимфо- и кръвообращението. По този начин се подпомага изгарянето на мазнините и разнасянето на лимфните задържания. При масажа се използват специални масла, които разграждат мазнините и подобряват микроциркулацията.

Продължителността на антицелитния курс зависи от възрастта и килограмите на човека. Ако организмът е млад, с добра обмяна на веществата и тежи около 50-60 кг., то тогава 15 масажа са напълно достатъчни за постигане на желания ефект, при това за дълго време, но не без стриктното спазване на хранителен и физически режим препоръчан от масажист.